Väinö Immonen

Unta tupaan

Helsinkiläinen Hotelli Finn hakee palveluksekseen ammttilaisnukkujaa. Jopas osui!

Vaatimuksina on luova kirjoitustaito. Olin toimittajana 34 vuotta. Sujuva kirjoitustaito ehti kehittyä. Venäjän kielen taidosta saa etua. Osaan sitäkin.

Kokemuksista on kirjoitettava blogia. Makua hotelli saa kotisivultani www.immu.suntuubi.com

Hean paikkaa näin julkisesta haukotellen:

Nukkumiseen ja makailuun liitetään pejoratiivinen termi löhöily. Mutta paljon nukkuvat lepuuttavatkin päivän taistoihin valmistautuessaan aivoja, toiseksi rakkainta elintään.

Minä olen parhaimmillani sängyssä. Nukahdan nopeasti, uni on syvää, en heräile joka rapsahdukseen.

Vaimo joskus nyhtää aamuisin olkavarresta, että onko aikomus tänään kirjoittaa. Ravistaudun irti sanoen, että kaikki aikanaan ja yritän tarrautua uneen, jossa Juliet Binochet ja Nicole Kidman tanssivat pöydällä luoden katseita, joiden antamasta lupauksesta ei ole epäilystäkään. Lämpimät ovat vällyt silloin.

Sanotaan, että hyvä omatunto on paras päänalunen. Siksi unettomuus onkin tuttu ongelma poliitikoilla ja elinkeinoelämän isoilla pojilla.

Päiväuniaan ei kannata kertoa. Jos hyppää ilosta ilmaan, niin aina  on syntymäyrmy ujuttamassa jalan alle lehmänläjää.

Kirjallisuudessa olen tavannut esikuvallisia unihenkilöitä. Tuntemattoman sotilaan Rokkaa en ihaile tappamistaitojen vuoksi vaan siksi, että hän oli pikauninen.

Ylivoimainen on ollut kuitenkin Gontšarovin Oblomov. Makailu ei ikinä karkottanut hänen kasvoiltaan pehmeyttä; sielu kuvastui selkeänä ja kirkkaana silmistä, hymystä, pään ja kätten jokaisesta liikahduksesta.

Vuode on mainio paikka muutenkin. Minulla oli ystävä, joka vietti petissä jopa ruokatunnit. En mene takuuseen, että hän nukkui.

Työssä opin perusasian: parempi kahdeksan tuntia töissä kuin kokonaan ilman unta.

Tutkimus kertoo, että laveauniset elävät pitempään kuin ainaiskiirehtijät. Tässä joutuu vielä hommiin kun kantaa hautaan kiireisiä kirppujen jahtaajia.

 

IMMU

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Puheenaiheeseen liittyvää